5 grunner til å meditere daglig

mindfulness på arbeidsplassen

Jobbstress kan gi sykdom og lavere produktivitet

5 grunner til å meditere daglig gir bedre jobbhelse. Stadig flere leger anbefaler mindfulness og meditasjon til sine pasienter. Daglig mindfulnesspraksis og meditasjon kan styrke immunforsvaret, forbedre kroppens respons på insulin, redusere blodtrykket og forbedre livskvaliteten for pasienter med hjertesvikt og kreft. Mindfulness og meditasjon kan også redusere angst og depresjon, hjelpe mot søvnløshet og øke livslengden din.

👉🏻Les mer om vårt tilbud om mindfulness på jobben!

Blodtrykk, hjerteproblemer, angst, depresjon og søvnløshet er tilstander som vi lett kan forbinde med stressende arbeid. Noen av kjennetegn på slik stress er:

  • Uregelmessig og høyt blodtrykk
  • Kronisk tretthet og utmattelse – utbrent
  • Søvnproblemer og konsentrasjonsvansker
  • Redusert immunforsvar som gjør deg mer mottagelig for sykdommer

Mindfulness og meditasjon forbedrer disse symptomene. I tillegg virker mindfulness lindrende på disse symptomene, nemlig for høyt stressnivå over tid. Dette burde i seg selv være nok for de fleste arbeidsgivere for å innføre et mindfulnessprogram på arbeidsplassen. 

Men noen ledere og arbeidsgivere trenger mer overtalelse. Ikke noe problem; her får du en liste over andre grunner, og det er mange av dem.

5 gode grunner til å introdusere mindfulness og meditasjon på jobben

1. Meditasjon forbedrer mental helse

Studier viser at mindfulness-meditasjon lindrer lidelse relatert til kropps-, psykiatriske og psykosomatiske lidelser. Vi har alle våre problemer utenfor jobben. Arbeidet i seg selv er en kilde til stress som kan føre til angst eller depresjon. Med regelmessig meditasjonspraksis blir ansatte sterkere mentalt og følelsesmessig, noe som gjør at de kan møte dagens utfordringer på en bedre måte.

2. Mindfulness forbedrer fokus og produktivitet

Finnes det en bedriftseier eller leder som ikke vil at de ansatte skal fokusere mer på oppgavene? Meditasjon gjør oss mer fokuserte, og det tar ikke lang tid før man merker effekten. Forskning viser at selv med en kortvarig meditasjonstrening forbedres vår evne til å holde oppmerksomheten og fokus lengre, og vi blir dermed mer effektive og produktive. Vi opplever økt vitalitet samt lavere nivåer av tretthet, depresjon og angst.

3. Mindfulness hjelper mennesker med å håndtere følelser

Følelser er en naturlig ting. Vi føler alle behov for å gråte, skrike, le og bare være emosjonelle fra tid til annen. På jobben må vi imidlertid være profesjonelle i alle situasjoner. Problemet er at arbeidsmiljøet kan være en utløser for en følelsesmessig berg-og-dalbanetur. Et teammedlem sier noe til et annet og diskusjonen blir heftig. Andre bestemmer seg for å ta parti og de er midt i kaoset før de innser kaoset. Hvis dine ansatte praktiserer mindfulness og meditasjon kan slike situasjoner unngås. Du vil være i stand til å ta kontroll over følelsene dine og ikke la deg trigge og bli revet med. Man blir mer bevisst og opplever høyere psykisk og mental velvære og styrke. Man får også en reduksjon i følelsesmessige forstyrrelser forårsaket av ubehag.

4. Mindfulness kan hjelpe mennesker med å overvinne sosial angst

Denne tilstanden kan beskrives som en intens frykt for å bli dømt, avvist eller evaluert negativt. Folk som aldri har opplevd en slik frykt forstår det ikke. De forstår ikke hvorfor noen er så plaget når de blir bedt om å si fra. De forstår ikke hvorfor hendene begynner å riste, stemmen brister og de er helt ute av stand til å uttrykke seg. I de fleste tilfeller velger personer med sosial angst å være stille, selv om de har gode ideer og innspill å dele. Mange ledere erkjenner ikke sosial angst som en tilstand. De antar at de er passive fordi de mangler ferdigheter, kreativitet og ideer til å bidra til gode resultater.

5. Mindfulness har en beroligende effekt

Den viktigste fordelen som hele arbeidsplassen får er stressreduksjon. Forskning viser at de som praktiserte mindfulness og meditasjon har lavere opplevd stressnivå.

👉🏻Les mer om vårt tilbud om mindfulness på jobben!

5 grunner til å meditere daglig gir deg et utgangspunkt for et bedre og mer effektivt arbeidsmiljø. Stress er noe vi opplever daglig, spesielt på jobb. Meditasjon vil ikke fjerne stresset, men vi vil oppleve at i stressende situasjoner reagerer man på en annen måte. Folk blir roligere og forholder seg til stress med litt mer distanse. Med tid og innsats kan du identifisere mindre stressutløsere og holde deg rolig i slike situasjoner.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.