7 mindfulle ting å gjøre i juleferien

7 mindfulle ting å gjøre i juleferien

Her får du forslag til 7 mindfulle ting å gjøre i juleferien som gir deg julestemning med ro i kropp og sinn. Julehøytiden med sine julesanger, glitrende lys, deilig mat og drikke kan noen ganger føles som en virvelvind av aktiviteter og sosiale forpliktelser og sammenkomster. Midt i dette feststemte kaoset er det viktig å gi deg selv tid med ro og mindfulness. Plukk ut en eller flere av de 7 mindfulle tingene å gjøre i juleferien og nyt livet.

👉🏻Start din mindfulnessreise!

7 mindfulle ting å gjøre i juleferien

 1. Reflekterende morgenturer

  Start dagen med en mindful og oppmerksom gåtur. Enten det er en rask gåtur gjennom en snødekt park eller en rolig gåtur i nabolaget, bruk denne tiden til å puste inn vinterluften og observere verden rundt deg. Legg merke til lydene fra snøen under føttene dine, mønstrene av frost på blader og stillheten om morgenen. Denne mindfulnesspraksisen gjør deg oppmerksom i det nåværende øyeblikket, og tilbyr en fredelig start på dagen. En rolig oppmerksom gåtur gjør godt for både kropp og sinn.

 2. Takknemlighetsjournalføring

  Slutten av året er en perfekt tid for refleksjon. Sett av noen minutter hver dag til å skrive ned ting du er takknemlig for. Dette kan være så enkelt som en varm kopp te, tid tilbragt med familien eller det vakre vinterlyset. Når du fører en takknemlighetsjournal skifter du fokus fra feriestress til takknemlighet, og forbedrer ditt generelle mentale velvære.

 3. Spis oppmekerksomt

  Midt i høytidene, tren på å spise oppmerksomt. Dette betyr å være fullt tilstede mens du spiser, nyte hver bit og lytte til kroppens sult- og metthetssignaler. Sett pris på smakene, teksturene og aromaene til feriemåltidene dine. Denne praksisen forbedrer ikke bare matopplevelsen din, men fremmer også sunnere matvaner.

 4. Gjør frivillig arbeid for en god sak

  Juletidens ånd handler om å gi og være vennlig med hverandre. Tilby deg frivillig på et lokalt krisesenter, organiser en donasjonskampanje eller hjelp til på et samfunnsarrangement. Å engasjere seg i handlinger av vennlighet og generøsitet kan være utrolig tilfredsstillende og en påminnelse om årstidens sanne ånd.

 5. Digital Detox

  Sett av litt tid hver dag for å koble fra digitale enheter. Den konstante strømmen av varsler i sosiale medier kan være overveldende. Bruk denne digitalfrie tiden til å få kontakt med deg selv og dine kjære, engasjere seg i en hobby eller bare nyte stillheten. Eller kanskje lese den boken du har latt ligge i påvente av få tid til å lese.

 6. Veiledet meditasjon og pustearbeid

  Inkluder korte økter med guidet meditasjon eller pustearbeid i din daglige rutine. Disse praksisene kan redusere stress betydelig og forbedre humøret, noe som gjør dem spesielt fordelaktige i den travle høytiden. Du kan finne ulike veilede økter her på LumiMindfulness.no skreddersydd for ulike behov og varighet.

 7. Skap et mindfullt rom

  Dediker et hjørne, eller et rom i hjemmet ditt som et tilfluktssted for din mindfulnesspraksis. Dekorer den med beroligende elementer som stearinlys, myke puter og varme lys. Bruk denne plassen til å lese, meditere, gjøre breathwork/pusteøvelser, eller bare sitte stille. Det å ha et fysisk rom dedikert til mindfulness kan oppmuntre til regelmessig trening.

👉🏻Start din mindfulnessreise!

Oppsummering 7 oppmerksomme ting å gjøre i juleferien

Dette er en vennlig påminnelse om å senke farten og verne om de små, fredelige øyeblikkene julehøytiden bringer. Ta godt vare på deg selv og alle rundt deg. Og husk at det er mange der ute som synes at julehøytiden kan være vanskelig, så ring dem og ha en hyggelig juleprat, inviter til en enkel julelunsj eller noe annet som passer for deg.

Nyt en mindful juleferie 🎅🏻

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

AI generert illustrasjonsbilde

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.