7 mindfulnesstips når det er innevær

7 mindfulnestips når det er innevær

7 mindfulnesstips når det er innevær. Ikke la været legge en demper på humøret ditt. Bruk heller denne muligheten til å skape deg en mindful innendørshelg. Her er syv tips som hjelper deg å gjøre en grå helg fylt med ro, refleksjon og egenomsorg.

👉🏻 Bli medlem her

1. Rydde

Begynn med å rydde i hjemmet ditt. Et rotete hjem kan føre til et rotete sinn. Dediker en time eller to til rydding, rengjøring og organisering. Dette handler ikke bare om fysisk renslighet; det er et ritual for å rydde tankene og komme i en rolig sinnsstemning. Mens du rengjør, fokuser på hver oppgave, og praktiser mindfulness ved å engasjere deg fullt ut i prosessen.

2. Skru av skjermene

I vår alltid-på-verden er det viktig å ta pauser fra dine digitale enheter. Utpek et område i hjemmet ditt som en sone uten skjerm, eller gjør hele hjemmet ditt skjerfritt for noen timer. Skap deg et komfortabelt hjørne med puter, tepper og stearinlys, eller et lite rom hvor du kan trekke deg tilbake. Fyll denne plassen med ting som gir deg glede og avslapning, som bøker, journaler eller kunstutstyr.

3. Mindfulle bevegelser

Fysisk aktivitet er viktig for både kropp og sinn, også innendørs. Prøv yoga eller tøyningsøvelser som legger vekt på oppmerksomhet og pust. Fysiske aktiviteter handler ikke bare om kondisjon og styrke, det handler om å få kontakt med kroppen og sinnet ditt. Fokuser på følelsen av hver bevegelse, pustens rytme og følelsen av at musklene strekker seg og styrkes.

4. Meditasjon og breathwork

Bli kjent med den transformerende kraften i meditasjon og breathwork. Sett av tid til guidede meditasjonsøkter og pusteøvelser. Bruk denne muligheten til å utforske ulike stiler og teknikker. Husk at breathwork kan være spesielt kraftig. Øvelser som firkantpust kan bidra til å redusere stress og forbedre mental klarhet. Som medlem her på LumiMindfulness.no har du tilgang til flere titalls forskjellige mindfulness-verktøy, meditasjoner og breathwork-øvelser.

5. Spis oppmerksomt

Bruk tid på å spise med oppmerksomhet. Tilbered et måltid hvor du utøver full oppmerksomhet og viser omsorg for deg selv og maten du tilbereder. Fokuser på farger, teksturer, smaker og lukter. Når du spiser, gjør det sakte, nyt hver bit og vær fullt tilstede. Denne øvelsen forbedrer spiseopplevelsen og fremmer et sunnere forhold til mat.

6. Sett av tid til personlig vekst

Sett av tid til aktiviteter som fremmer personlig vekst. Dette kan være å lese en utfordrende bok, skrive i en dagbok eller utforske en ny hobby. Nøkkelen er å gjøre disse aktivitetene med nysgjerrighet, fordype deg fullstendig og observere tankene og følelsene dine mens du engasjerer deg i dem.

7. Selvutvikling – reflekter og planlegg

Til slutt, bruk litt tid til å reflektere over livet og målene dine. Med sikte på kontinuerlig vekst, er dette en mulighet for å tenke på reisen din videre i livet. Vurder hvor du er i ditt personlige og profesjonelle liv, og planlegg skritt for å komme videre. Dette kan være en kombinasjon av kortsiktige mål for uken som kommer og langsiktige visjoner for tiden som kommer i uker, måneder og år fremover.

👉🏻 Bli medlem her

Oppsummering 7 mindfulnesstips når det er innevær

En regnfull, kald helg trenger ikke være en nedtur. Med disse syv tipsene kan du forvandle det til en periode med oppmerksom vekst og indre fred. Husk at mindfulness handler om å være tilstede i øyeblikket, hva det enn måtte bringe. Omfavn roen til en innendørs helg og bruk den til å fylle opp sinn, kropp og sjel. Hold deg koselig, og nyt ditt oppmerksomme tilfluktssted! 🌧️🧘‍♂️✨

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

Illustrasjonsbildet er AI-generert

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.