7 tips for en mindful helg

7 tips for en mindful helg

Helger blir ofte sett på som et avbrekk fra kav og mas i våre travle liv. En tid for å roe ned, slappe av og kanskje bruke tid på personlige prosjekter eller hobbyer. Det er imidlertid altfor lett å la helgen bli bare en ny runde med stress og distraksjoner. Hva om du kunne bruke denne tiden til å virkelig lade opp, både mentalt og fysisk ved å inkludere mindfulness i helgerutinen din? Her får du 7 tips som gir deg en mindful helg. Du får forslag som kan hjelpe deg med å gi deg selv en helg som ikke bare er en pause fra jobben, men en meningsfull opplevelse med mindfulness og gjenoppdage deg selv.

7 tips for en mindful helg

  1. Mindfullt morgenrituale
  2. Koble fra for å lade opp
  3. Nyt maten
  4. Bruk naturen
  5. Mindful kroppsbevegelse
  6. Kreativ utforskning
  7. Reflekterende kveldsrutine

👉🏻Prøv gratis medlemskap!

1. Mindfullt morgenrituale

Forskning viser at…

Å starte dagen med bevissthet setter tonen for en balansert og fokusert helg. Forskning viser at morgenritualer kan påvirke din mentale velvære positivt.

Gjør dette…

Begynn dagen med en rekke mindfulle aktiviteter som å tøye kroppen rolig, skriv noen tanker ned på papir med en penn, eller gi deg selv en kort meditasjonsøkt. Gjør en avtale med deg selv, og gjør det til en del av morgenritualet ditt.

2. Koble fra for å lade opp

Forskning viser at…

Studier indikerer at overdreven skjermtid kan føre til økt stress og redusert evne til å holde oppmerksomheten over lenger tid.

Gjør dette…

Sett av store deler av dagen for digital detox. Slå av varsler og tillat deg selv å gjøre noe som gir næring til sjelen din.

3. Nyt maten

Forskning viser at…

Mindful spising er knyttet til bedre fordøyelse, lavere stressnivå og mer glede av maten.

Gjør dette…

Tren på å spise oppmerksomt. Vær oppmerksomt tilstedet med maten du lager og spiser. Fokuser på det det du lager, det som er på tallerkenen, fargene, teksturen og smaken i hver bit. Smaken oppleves i munnen og ikke i magen, så tygg sakte og nyt opplevelsen.

4. Bruk naturen

Forskning viser at…

Forskning har vist at det å tilbringe tid i naturen kan forbedre mental helse ved å redusere symptomer på stress, angst og depresjon.

Gjør dette…

Planlegg en tur ut i naturen, en spasertur på stranden, i skogen, i fjellet eller til og med en enkel piknik i parken om været tillater det. Engasjer alle sansene dine mens du fordyper deg i den naturlige verden. Se. Lukte. Smake. Høre. Føle/kjenne på/ta på. 

5. Mindful kroppsbevegelse

Forskning viser at…

Fysisk aktivitet er ikke bare bra for kroppen, det er gunstig for sinnet. Trening frigjør endorfiner, som fungerer som naturlig løfter humøret.

Gjør dette…

Gi deg selv en form for fysisk trening som du liker. Det kan være yoga, løpe, sykle, danse eller en rask spasertur. Poenget er å være fullt tilstede under aktiviteten.

6. Kreativ utforskning

Forskning viser at…

Kreativitet har vist seg å forbedre mental helse ved å øke selvtilliten og gi en følelse av prestasjon.

Gjør dette…

Sett av tid til et kreativt arbeid, enten det er maling, skriving, matlaging eller til og med hagearbeid. La prosessen være ditt fokus, ikke sluttresultatet.

7. Reflekterende kveldsrutine

Forskning viser at…

Refleksjon er en form for mindfulness som lar deg bearbeide opplevelser, noe som kan føre til personlig vekst og økt emosjonell motstandskraft.

Gjør dette…

Avslutt dagen med en refleksjonsøvelse. Det kan være å registrere tankene dine, meditere eller bare sitte stille for å gå gjennom dagens hendelser og planlegge for uken som kommer. Skriv det ned, gjerne med penn og papir.

👉🏻Prøv gratis medlemskap!

Oppsummering 7 tips for en mindful helg

En oppmerksom helg er mer enn bare et avbrekk fra rutinen, det er en mulighet for personlig vekst og fornyelse. Ved å implementere disse syv tipsene for en mindful helg får du ikke bare mest mulig ut av helgen din, du investerer i ditt langsiktige fysiske og mentale velvære. 

Så hvordan vil du gjøre din neste helg til en mindful helg?

Tilpass gjerne disse 7 tipsene for en mindful helg slik at de passer din livsstil og preferanser. Nøkkelen er å være bevisst og tilstede i det du velger å gjøre.

Nyt helgen😌

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.