JOMO – sterkere mental helse med mindfulness

JOMO - sterkere mental helse med mindfulness

I en verden der frykten for å gå glipp av noe (FOMO) har blitt en gjennomgripende følelse. Forsterket av sosiale medier er det et økende skifte mot å omfavne dens motsats, Joy Of Missing Out (JOMO), gleden ved å glipp av noe. Dette konseptet er ikke bare en trendy hashtag, det er en mindful tilnærming til livet som fremmer vår mental helse og velvære. Jeg har i par år trent meg på å praktisere JOMO og her skal jeg se nærmere på hvordan JOMO kombinert med mindfulness-praksis kan gi deg en bedre og sterkere mental helse og motstandskraft. 

👉🏻Start din mindfulnessreise!

La oss starte avvenningskuren!

Forstå JOMO – Joy of Missing Out

JOMO er den emosjonelle og psykologiske tilstanden hvor man finner tilfredshet med å være koble fra alt det som ikke betyr noe eller tilfører kvalitet i livet ditt. Det handler om å nyte det du gjør i øyeblikket uten å bekymre deg for hva alle andre gjør og mener om ditt og datt.

FOMO forer stresset og gir angst og depresjon

FOMO fører ofte til stress, angst, depresjon, som igjen gir deg lavere livskvalitet. Det stammer fra en fryktbasert tankegang. Det kan få deg til å føle at du aldri gjør nok eller er god nok, noe som gjør deg mentalt utmattet. JOMO, derimot gir deg styrke. Du får tilbake tid og livsenergi, noe som kan gi deg livsglede. Du fokuser på aktiviteter som virkelig gir deg livsglede og indre ro.

JOMO og mental helse

JOMO reduserer stress, angst og depresjon

Ved å velge JOMO-filosofien reduserer du aktivt stimuli som bidrar til stress- og angstnivåene dine. Dette kan føre til en mer rolig og tilstedeværende sinnstilstand hvor du er mindre bekymret for ekstern anerkjennelse og mer fokusert på din indre tilstand og tilfredshet.

JOMO gir deg mer selvtillit

JOMO fremmer en tankegang med selvaksept. Det flytter fokus fra eksterne prestasjoner til intern vekst og tilfredshet. Dette er et kraftig verktøy for å forbedre selvtillit og egenverd.

JOMO forbedrer livskvaliteten din

Ved å delta i aktiviteter som du virkelig liker, og ikke det alle de andre «trendnissene» mener at du må gjøre for å ha det gode livet, forbedrer du din generelle livskvalitet på dine premisser. JOMO oppfordrer til å leve et autentisk liv som er på linje med dine verdier og interesser, snarere enn et liv som er drevet av samfunnsmessige forventninger.

Mindfulness og dens rolle i JOMO

Mindfulness er praksisen med å være fullt tilstede og engasjert i øyeblikket, klar i dine tanker og følelser uten distraksjon eller å dømme dem. Det utfyller JOMO vakkert.

JOMO fremmer bevissthet om nuet

Mindfulness hjelper deg å nyte øyeblikkene i JOMO. Enten du leser en bok, lytter til musikk, har en god samtale, nyter en rolig spasertur eller bare sitter i stillhet, forsterker mindfulness opplevelsen ved å holde deg fullt engasjert i aktiviteten.

JOMO reduserer negativ selvsnakk

Mindfulness-praksis kan bidra til å stilne den indre kritikeren som kan oppstå når du velger JOMO. Den lærer deg å observere disse tankene uten tilknytning, og reduserer deres innvirkning på din mentale velvære.

Oppmuntrer til emosjonell regulering

Ved å være mindful utvikler du en bedre forståelse for følelsene dine. Dette kan være spesielt gunstig når du håndterer det første ubehaget som kan komme med å bryte bort fra maset og velge JOMO.

Praktiske tips for integrering av JOMO og Mindfulness

 • Digital Detox
  Planlegg regelmessig tid borte fra digitale enheter. Dette bidrar til å redusere fristelsen til sosiale medier, slik at du kan nyte ditt eget selskap eller andres fysiske tilstedeværelse.
 • Mindfulle aktiviteter
  Delta i aktiviteter som oppmuntrer til mindfulness, som meditasjon, yoga eller bare gå en tur i naturen. Disse aktivitetene forsterker fordelene med JOMO.
 • Reflekterende journalføring
  Skriv en journal/dagbok/notater om livet for å reflektere over opplevelsene og følelsene dine rundt det å velge JOMO. Dette kan gi innsikt i din mentale og emosjonelle tilstand og hvordan du utvikler deg over tid.
 • Sette grenser
  Lær å si nei til det som ikke stemmer overens med dine verdier eller nåværende mentale tilstand. Dette er avgjørende for å opprettholde en sunn balanse.

👉🏻Start din mindfulnessreise!

Oppsummering JOMO – sterkere mental helse med mindfulness

Å omfavne JOMO handler ikke om å isolere deg selv eller å unngå sosiale aktiviteter; det handler om å ta bevisste valg som gagner din mentale helse og generelle velvære i hverdagen. Når du kombinerer mindfulness-praksis med JOMO kan dette gi deg et mer tilfredsstillende, balansert og lykkelig liv. Kanskje kan vi si at vi er lykkelig uvitende. Når vi navigerer i kompleksiteten i vår moderne alltid på livsstil, la oss legge på minnet at noen ganger ligger gleden vi søker i øyeblikkene vi velger å gå glipp av.

Ved å leve etterJOMO-filosofien lever du ditt liv på dine premisser som igjen gir deg en sterkere og forbedret mental helse!

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.