Mindfulness-forskning

.Mindfulness-forskning viser at du får en rekke helsefordeler som kan gi deg et bedr liv. Mindfulness er en praksis som innebærer at du trener på å være bevisst til stede i øyeblikket, akkurat her og nå. Her trener vi på å akseptere tanker, følelser og fysiske opplevelser uten å dømme dem. Det handler om å rette oppmerksomheten mot nåtiden og trene på å være til stede og oppmerksom på det som skjer akkurat her og nå.

👉🏻Start din mindfulnessreise!

Mindfulness-trening forbedrer livskvaliteten

Daglig mindfulness-trening gjør du gjennom ulike evidensbaserte øvelser, som for eksempel pusteøvelser, meditasjon, yoga og bevisst oppmerksomhet på kroppen. Mindfulness er en praksis som kan være nyttig for å takle og håndtere stress, angst, depresjon, kroniske smerter og samtidig forbedrer din generelle velvære og livskvalitet. Du kan oppleve livet ditt før din mindfulness-trening er annerledes enn det du opplever nå.

Regelmessig mindfulness-trening

En daglig mindfulness-trening kan hjelpe deg med å øve på å bli mer oppmerksom på egne tanker og følelser. Dette gjør det lettere å håndtere stressende situasjoner og utfordringer på en mer adaptiv måte. Mindfulness kan samtidig bidra til å gi deg følelsen av økt tilstedeværelse, ro og indre balanse i hverdagen selv om du tilsynelatende lever som før. Noe av det fine med mindfulness-trening er at du kan trene uansett hvor du er i verden.

Her på LumiMindfulness.no får du tilgang til et bredt utvalg av mindfulness-øvelser som meditasjoner og breathwork/pusteøvelser. Her får du hjelp til å komme i gang med en mindfulness-praksis, eller å videreutvikle din eksisterende praksis.

Mindfulness-forskning gir oss evidensbaserte fordeler:

  1. Redusert stress – Mindfulness-baserte intervensjoner viser seg å være effektive for å redusere stress og øke følelsen av velvære. (Burke, 2010; Creswell et al., 2014).
  2. Bedre mental helse – Studier har funnet at mindfulness-baserte terapier kan redusere symptomer på angst og depresjon. (Hofmann et al., 2010; Khoury et al., 2013).
  3. Redusert smerte – Mindfulness-baserte intervensjoner har vist seg å være effektive for å redusere kronisk smerte, inkludert ryggsmerter og migrene. (Cherkin et al., 2016; Morone et al., 2008).
  4. Bedre hjertehelse –  En studie fant at en mindfulness-basert intervensjon kunne redusere blodtrykket hos personer med høyt blodtrykk (Hughes et al., 2013).
  5. Bedre kognitiv funksjon – En studie fant at mindfulness-baserte intervensjoner kunne øke arbeidsminnekapasiteten og forbedre oppmerksomheten hos eldre voksne. (Mrazek et al., 2013).
  6. Bedre søvn – En studie fant at mindfulness-baserte intervensjoner kunne forbedre søvnkvaliteten og redusere søvnløshet hos eldre voksne. (Black et al., 2015).
  7. Redusert inflammasjon – Studier har funnet at mindfulness-baserte intervensjoner kan redusere nivåene av betennelsesmarkører i kroppen. (Creswell et al., 2016; Rosenkranz et al., 2013).

👉🏻Start din mindfulnessreise!

Dette er bare noen få eksempler på de mange nyere studiene om mindfulness. Samlet sett tyder forskningen på at oppmerksomhetsbaserte intervensjoner kan være nyttige for en rekke psykiske helsetilstander, inkludert angst, depresjon, PTSD og kronisk smerte. I tillegg kan mindfulness være nyttig for å forbedre det generelle velvære og redusere stress.

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.