Mindfulness på jobben 

mindfulness på arbeidsplassen

Hvordan mindfulness kan gjøre bedriften din til et bedre sted å jobbe og mer lønnsomt

I dagens hektiske arbeidsmiljø er det lett å bli overveldet og stresset. Dette kan føre til utbrenthet, lavere produktivitet og høy omsetningshastighet av ansatte. Men det å praktisere mindfulness kan bidra til å forbedre ansattes trivsel, arbeidstilfredshet og til slutt øke bedriftens lønnsomhet. I denne bloggposten skal vi utforske hvordan mindfulness kan gjøre bedriften din til et bedre sted å jobbe og hvordan det kan føre til større fortjeneste.

👉🏻Les mer om vårt tilbud om mindfulness på jobben!

Vi skal gå gjennom følgende:

 • Hva er mindfulness?
 • Fordeler med mindfulness på jobben
  • Økt fokus og produktivitet
  • Forbedret arbeidstilfredshet og ta vare på de ansatte
  • Forbedret kreativitet og innovasjon
 • Hvordan implementere mindfulness på arbeidsplassen
  • Gi opplæring og ressurser
  • Oppmuntre til regelmessig praksis
  • Gå foran som leder

Hva er mindfulness?

Mindfulness er en praksis som innebærer å være tilstede og fullt engasjert i øyeblikket. Det handler om å fokusere på det som skjer akkurat nå, uten å dømme. Vi bruker gjerne begrepet oppmerksomt nærvær. Mindfulness kan brukes både hjemme og på jobb og gir deg mange fordeler.

Fordeler med mindfulness på jobben

Økt fokus og produktivitet

Når vi praktiserer mindfulness er vi bedre i stand til å konsentrere oss og fokusere på arbeidsoppgavene. Dette fører til høyere produktivitet og bedre ytelse. Mindfulness kan også bidra til å redusere distraksjoner og forstyrrelser slik at vi kan jobbe mer effektivt.

Forbedret arbeidstilfredshet og bevaring av ansatte

Mindfulness kan forbedre arbeidstilfredsheten ved å redusere stress og forbedre balansen mellom arbeid og privatliv. Dette kan føre til at ansatte ikke slutter i jobben og det er kostbart for bedriften å stadig erstatte ansatte som slutter. Ansatte som føler seg tilfredse og finner mening i jobben fører til at det er mer sannsynlig at de blir hos arbeidsgiver.

Forbedret kreativitet og innovasjon

Når vi praktiserer mindfulness er vi bedre i stand til å tenke utenfor boksen og komme med nye kreative løsninger på problemer. Dette kan føre til større innovasjon innad i selskapet og til slutt gi økt lønnsomhet.

Hvordan implementere mindfulness på arbeidsplassen

Opplæring og ressurser

Det første trinnet for å implementere mindfulness på arbeidsplassen er å gi opplæring og ressurser til ansatte. Dette kan inkludere workshops, kurs eller tilgang til vår online plattform her på Lumi Mindfulness. Alt du trenger er et bedriftsmedlemskap.

Oppmuntre til regelmessig praksis

Oppmuntre de ansatte til å praktisere mindfulness regelmessig ved å sette av tid til meditasjon eller andre mindfulness-øvelser i løpet av arbeidsdagen. Dette kan hjelpe ansatte med å etablere en regelmessig mindfulness-praksis og høste fordelene av mindfulness over tid.

Gå foran som leder

Toppledelsen og andre ledere bør også praktisere mindfulness og gå foran som et godt eksempel. Dette kan bidra til å skape en kultur for mindfulness i bedriften og gjøre det lettere for ansatte å ta i bruk praksisen.

👉🏻Les mer om vårt tilbud om mindfulness på jobben!

Oppsummering

Implementering av mindfulness på arbeidsplassen kan føre til en rekke fordeler, inkludert økt fokus og produktivitet, forbedret arbeidstilfredshet og beholde ansatte lenger, samt økt kreativitet og innovasjon. Ved å tilby opplæring og ressurser, oppmuntre til regelmessig praksis og gå foran som et godt eksempel, kan bedrifter skape et mer oppmerksomt arbeidsmiljø som gagner både ansatte og bunnlinjen.

Har du spørsmål om mindfulness på jobben så kontakt meg for et uforpliktende møte.

 

Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.