mindfulness meditasjon

Hva er mindfulness?

Et ord du har har hørt mange ganger, og for de fleste så er mindfulness det samme som meditasjon. Men det er mer enn bare meditasjon. Ordet antyder at sinnet fullt ut er våkent overfor det som skjer i oss og rundt oss og det du gjør akkurat nå. Når vi er mindfulle så er vi her akkurat nå, ikke i fortiden, ikke i fremtiden. Tankene våre flyr, vi mister kontakten med kroppen. Tanker om fortiden kan lede oss til depresjon og tanker om fremtiden kan lede oss til angst.

Det å være mindful er vår grunnleggende menneskelige evne til å være fullt tilstede, klar over hvor vi er og hva vi gjør, og ikke med tankene i fortiden eller i fremtiden.

Definisjon

Mindfulness er den grunnleggende menneskelige evnen til å være fullt tilstede, klar over hvor vi er og hva vi gjør, og ikke for reaktiv eller overveldet av det som skjer rundt oss.

Det å være mindful er en egenskap som ethvert menneske allerede besitter, det er ikke noe du må trylle frem. Du må lære deg hvordan du får tilgang til det.

Typer av praksis

Mindfulness er medfødt, vi har det alle i oss. Ved å lære om mindfulness, som egentlig fører til at du lærer deg selv å kjenne på et dypere plan kan du bli bevisst og fremkalle dette gjennom å lære noen teknikker. Her er noen eksempler:

Når du mediterer kan du kan sitte, gå, stå og bevege deg. Du kan også ligge men du må være oppmerksom på at du kan sovne, noe som er et tegn på at du blant annet får for lite søvn.

Du kan også legge inn korte pauser i hverdagen og kombinere din mindfulnesspraksis med korte pauser i hverdagen eller kombinere med andre aktiviteter som yoga eller passende sportsaktiviteter.

Lumi Mindfulness

Her vil du erfare mindfulness gjennom formelle mindfulnessmeditasjoner, breathwork, yoga nidra og mindful yoga.

Nyskjerrig på mindfulness?

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om hva mindfulness kan gjøre for deg.