mindful Yoga Nidra breathwork

Mindfulnessprogram: Utbrent

Mindfulnessprogram: utbrenthet er ofte et resultat av langvarig belastende stress. Jeg har selv vært utbrent to ganger og det var ingen fornøyelse. Jeg var gründer og jobbet for mye over lang tid. Døgnet hadde ikke mange nok timer. Selvom det å være gründer er svært givende, som mange andre jobber også er, kan for høy stressbelastning over tid tømme deg helt for energi og vi brenner lyset i begge ender.

Dette mindfulnessprogrammet gir deg også en sterkere mental helse og du kan se på det å praktisere mindfulness som mental styrketrening på samme måte som vi trener muskler på et treningssenter.

Her har jeg satt sammen de verktøyene som jeg skulle ønske jeg hadde, og viste om, tidligere i livet. Livet mitt ville vært veldig annerledes dersom jeg hadde disse verktøyene og brukte dem regelmessig.

I dette mindfulnessprogrammet har jeg satt sammen mindfulnessøvelser som hjelper deg til redusere stress for å unngå å bli utbrent eller komme deg ut av utbrenthet.

Slik gjør du det:

Mindfulnessprogrammet utbrent – få kontroll over livet

Trinn 1- lær deg å meditere med pusten

Her lærer du det som kanskje er verdens eldste meditasjonsteknikk med over 5.000 år gammel tradisjon, anapana-meditasjon.

Denne meditasjonsteknikken er å anse som den originale mindfulness-meditasjonsteknikken. Den er utgangspunkt for pust-orienterte meditasjoner med pusteanker og Vipassana.

Dette er et kort kurs for deg som vil komme raskt igang. Jeg anbefaler at du starter med å praktiserere daglig.

Jeg vil ta meditasjonskurset nå!

Trinn 2 – Stress ned hode og kropp

Når hovedutfordringen din er stress.

Velg mellom følgende meditasjoner

Velg mellom følgende pusteøvelser

Sliter du med å få sove når du legger deg?

Mindfulnessklassen Signatur30

Denne meditasjonen gir deg «full pakke». Gjør denne meditasjonen to ganger om dagen. Når du står opp og før du spiser frokost. Og så en gang til etter at du er ferdig å jobbe og før du spiser middag.

Sett av en halv time til deg selv og gi deg den omtenksomheten du trenger i en kaotisk og stressende hverdag. Mindfulnessklassen Signatur30 gir deg rolig Breathwork, body scan og mindfulnessmeditasjon.
Jeg vil ta mindulnessklassen Signatur30 nå!

Tips

Gjør det hver dag

Mindfulnessprogram utbrent – har best effekt når du praktiserer det regelmessig – daglig. Du kan bruke mindfulnessverktøyene når du trenger det, nærmest som en pille. Men det beste resultatet får du ved å ha en regelmessig praksis over tid.

  1. Mediter til en fast tid hver dag. Sett av for eksempel kl. 6.30 og med10-20 minutter.
  2. Dersom du har anledning mediter to ganger om dagen. Om morgenen før frokost og ettermiddagen før du spiser middag.
  3. Velg gjerne samme tema over lenger tid, for eksempel 1-2 uker.
  4. Det gjør ingenting om du glemmer å meditere en dag. Du trenger ikke å «ta igjen» men bare fortsett.
  5. Vær tålmodig, mindfulness er en ferdighet det tar tid og øvelse å utvikle. Ikke forvent å se umiddelbare resultater. Vær tålmodig med deg selv mens du etablerer praksisen din.

Husk at mindfulness er en praksis, ikke et mål. Jo mer du øver, jo mer vil du utvikle dine mindfulness-ferdigheter og jo flere fordeler vil du oppleve.