Nesepust når du trener kan ta deg det neste nivået. Nesepust er en teknikk som innebærer å puste inn og ut gjennom nesen under trening i stedet for gjennom munnen. Selv om det kan virke som en liten forskjell, kan nesepust ha en betydelig innvirkning på dine prestasjoner.
I dette blogginnlegget skal jeg utforske fordelene med nesepusting under løping og andre kondisjonskrevende idretter.
Start din mindfulnessreise!
Fordelene med nesepust når du trener
Det å puste med nes har mange fordeler, inkludert:
Nesepust forbedret oksygenopptak
Nesepust forbedrer effektiviteten av oksygenopptaket i kroppen. Nesen er designet for å filtrere, varme og fukte luften vi puster inn, noe som gjør det lettere for lungene å absorbere oksygen.
Nesepust gir økt produksjon av nitrogenoksid
Nesepusting øker produksjonen av nitrogenoksid, en gass som hjelper til med å utvide blodårene, øke blodstrømmen og levere mer oksygen til kroppens vev.
Nesepust gir redusert risiko for dehydrering
Nesepust kan bidra til å redusere risikoen for dehydrering under trening. Å puste gjennom nesen reduserer mengden fuktighet som går tapt under utånding, noe som kan bidra til å forhindre dehydrering.
Nesepust kan gi redusert risiko for skade
Nesepust kan bidra til å redusere risikoen for skade under trening. Munnpust kan føre til at musklene i øvre bryst og nakke blir anspente, noe som fører til skulder-, nakke- og ryggsmerter. Nesepusting engasjerer diafragma (mellomgulvet), som bidrar til å redusere spenningen i overkroppen og forbedrer holdningen.
Nesepust forbedret fokus og konsentrasjon
Nesepust kan bidra til å forbedre fokus og konsentrasjon under trening. Ved å fokusere på pusten kan du være mer tilstede og fokusert på oppgaven.
Fordelene med nesepust når du trener kondisjonskrevende treningsformer
Her er noen spesifikke fordeler med nesepusting under løping, skiløp, sykling og andre kondisjonskrevende treningsformer:
Nesepust kan forbedre utholdenhet
Ved å puste med nesen kan du forbedre utholdenhet ved å øke oksygenopptak og levering. Dette kan hjelpe idrettsutøvere med å løpe lengre distanser eller utføre andre aktiviteter i en lengre periode uten å bli sliten.
Nesepust kan gi redusert risiko for tretthet
Nesepust kan bidra til å redusere risikoen for tretthet under trening. Ved å bruke mellomgulvet til å puste, kan idrettsutøvere redusere risikoen for overforbruk av brystmusklene, noe som kan føre til tretthet.
Nesepust kan redusere restitusjonstiden
Når du puster med nesen kan det bidra til å redusere restitusjonstiden ved å redusere mengden stress på kroppen under trening. Ved å redusere stress kan idrettsutøvere komme seg raskere og prestere bedre i neste treningsøkt eller konkurranse.
Nesepust kan gi forbedrede prestasjoner
Nesepust kan bidra til å forbedre ytelsen ved å øke mengden oksygen som leveres til musklene. Dette kan hjelpe idrettsutøvere til å prestere bedre og oppnå bedre resultater i sin idrett.
Tips for nesepust i kondisjonskrevende treningsformer
Her er noen tips for idrettsutøvere som ønsker å inkludere nesepust i treningsøktene sine:
Start sakte
Hvis du er ny på nesepusting, start sakte. Begynn med å inkludere nesepusting i oppvarmingsrutinen og øk gradvis varigheten av nesepusten under trening.
Tren på riktig pusteteknikk
Øv riktig nesepusteteknikk ved kun å puste inn og ut gjennom nesen. Pust dypt og sakte for å øke oksygenopptak og distribusjon av oksygen i kroppen.
Lytt til kroppen din
Lytt til kroppen din og juster pusten etter behov. Hvis du føler deg svimmel eller kortpustet, sakte ned eller bytt til munnpusting.
Bruk nesestrips
Bruk nesestrips for å åpne opp nesegangene og forbedre evnen til å puste gjennom nesen.
Start din mindfulnessreise!
Oppsummering nesepust når du trener
Nesepust er en enkel, men effektiv teknikk som kan ha en betydelig innvirkning på en dine treningsprestasjoner. Ved å forbedre oksygenopptaket og -tilførselen, redusere risikoen for skader og forbedre fokus og konsentrasjon. Nesepusting kan hjelpe deg med å ta dine prestasjoner til neste nivå. Husk å starte sakte, øv på riktig pusteteknikk og lytt til kroppen.
Karl Henrik Lundh
Gründer Lumi Mindfulness